пятница, 28 июня 2019 г.
понедельник, 17 июня 2019 г.
День прославления в лике святых правоверного Иоанна Кронштадтского
14 июня - день прославления в лике святых правоверного Иоанна Кронштадтского.

Современники святого праведного Иоанна Кронштадтского яростно спорили о нем.
В народе его любили и почитали, а либеральная интеллигенция считала его черносотенцем и реакционером, символом мрачного самодержавия. Консерваторы его уважали, но не всегда понимали.
Спустя сто лет, когда отец Иоанн был прославлен нашей Церковью, эти споры возобновились и «расклад сил» оказался почти таким же, что и в начале XX века. Почему для нас сейчас так актуален святой праведный Иоанн? Чему можно у него научиться?
Чиайте в журнале "Фома" https://foma.ru/svyatoj-ioann-kronshtadskiy-prorok-xx-veka.html

Так же для жителей, сотрудников и клиентов центра был организован просмотр фильма "Всероссийский батюшка отец Иоанн Кронштадтский" и подарены иконки с изображением Всероссийского батюшки.
пятница, 14 июня 2019 г.
Готовимся к Троице
Читаем молитвы, учим тропари:
Пятница:
Тропарь гл.4:
Возне́слся еси́ во сла́ве, Христе́ Бо́же наш,/ ра́дость сотвори́вый ученико́м,/ обетова́нием Свята́го Ду́ха,/ извеще́нным им бы́вшим благослове́нием,// я́ко Ты еси́ Сын Бо́жий, Изба́витель ми́ра.
глас 4
Всеблага́я и преми́лостивая Засту́пнице ро́да христиа́нскаго,/ Пречи́стая Де́во Богоро́дице,/ припа́дающе пред святы́м и чудотво́рным Твои́м о́бразом,/ и́мже от лю́таго смерто́носия град Шу́ю дре́вле изба́вила еси́,/ уми́льно взыва́ем Ти:/ не преста́й под кро́вом Своея́ бла́гости/ сохраня́ти от бед и обстоя́ний град Твой/ и вся гра́ды и ве́си страны́ Росси́йския/ и моли́ти Сы́на Твоего́, Христа́ Бо́га на́шего, // да спасе́т ду́ши на́ша.
Трпарь гл. 4
Правило веры и образ кротости, воздержания учителя яви тя стаду твоему, яже вещей истина. Сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая: отче священноначальниче Николае, моли Христа Бога, спастися душам нашим.
тропарь, глас 4:
Со апо́столы изы́де веща́ние твое́ в концы́ вселе́нныя,/ с испове́дники стpа́дания за Хpиста́ пpетеpпе́л еси́,/ святи́телем уподо́бился еси́ Сло́ва пpопове́данием,/ с пpеподо́бными во благода́ти Бо́жией пpосия́л еси́./ Сего́ pа́ди вознесе́ Госпо́дь бе́здну смиpе́ния твоего́ пpевы́ше небе́с,/ и даpова́ нам и́мя твое́ во исто́чник пpеди́вных чуде́с./ Те́мже во Хpисте́ во ве́ки живы́й, чудотво́pче,/ любо́вию ми́луй су́щия в беда́х,/ слы́ши ча́да твоя́, ве́pою тя пpизыва́ющия,/ Иоа́нне пpа́ведне,// возлю́бленный па́стыpю наш.
Кондак, глас 3:
В Мирех, святе, священнодействитель показался еси, / Христово бо, преподобне, Евангелие исполнив, / положил еси душу твою о людех твоих / и спасл еси неповинныя от смерти. / Сего ради освятился еси, / яко великий таинник Божия благодати.
кондак, глас 6:
Пропове́дником и́стины, богоно́сным отце́м подра́жая,/ всего́ себе́ на служе́ние Бо́гу и бли́жним вдал еси́,/ и сан свяще́нства нося́, поко́я не ве́дал еси́,/ слу́жбы Бо́жия в хра́ме при́сно соверша́я,/ и в доме́х ве́рных моле́бныя пе́ния воспева́я,/ нужда́ющимся ще́дро благотворя́,/ та́ко наименова́ние благотво́рца и безсре́бренника стяжа́л еси́, Иоа́нне./ Те́мже и по успе́нии твое́м росси́йския лю́дие прославля́ют и́мя твое́,/ и ве́чную па́мять тебе́ возглаша́юще,// пою́т Бо́гу: аллилу́ия.
Кондак гл.6:
Е́же о нас испо́лнив смотре́ние,/ и я́же на земли́ соедини́в Небе́сным,/ возне́слся еси́ во сла́ве, Христе́ Бо́же наш,/ ника́коже отлуча́яся,/ но пребыва́я неотсту́пный,/ и вопия́ лю́бящим Тя:// Аз есмь с ва́ми и никто́же на вы.
Слава
Со святыми упокой
И ныне
Кондак, глас 6:
Предста́тельство христиа́н непосты́дное,/ хода́тайство ко Творцу́ непрело́жное,/ не пре́зри гре́шных моле́ний гла́сы,/ но предвари́, я́ко Блага́я, на по́мощь нас,/ ве́рно зову́щих Ти:/ ускори́ на моли́тву и потщи́ся на умоле́ние,// предста́тельствующи при́сно, Богоро́дице, чту́щих Тя.
Задостойник, глас 5:
Велича́й, душе́ моя́,// возне́сшагося от земли́ на не́бо Христа́ Жизнода́вца.
Тя, па́че ума́ и словесе́ Ма́терь Бо́жию,/ в ле́то Безле́тнаго неизрече́нно ро́ждшую,// ве́рнии, единому́дренно велича́ем.
Суббота:
Тропарь, глас 7:
Преобрази́лся еси́ на горе́, Христе́ Бо́же, / показа́вый ученико́м Твои́м сла́ву Твою́, / я́коже можа́ху, / да возсия́ет и нам, гре́шным, / свет Твой присносу́щный / моли́твами Богоро́дицы, // Светода́вче, сла́ва Тебе́.
тропарь, глас 8-й:
Глубиною мудрости человеколюбно вся строяй, / и полезная всем подаваяй, / Едине Содетелю, упокой, Господи, душы раб Твоих: / на Тя бо упование возложиша, / Творца и Зиждителя и Бога нашего.
глас 4
Всеблага́я и преми́лостивая Засту́пнице ро́да христиа́нскаго,/ Пречи́стая Де́во Богоро́дице,/ припа́дающе пред святы́м и чудотво́рным Твои́м о́бразом,/ и́мже от лю́таго смерто́носия град Шу́ю дре́вле изба́вила еси́,/ уми́льно взыва́ем Ти:/ не преста́й под кро́вом Своея́ бла́гости/ сохраня́ти от бед и обстоя́ний град Твой/ и вся гра́ды и ве́си страны́ Росси́йския/ и моли́ти Сы́на Твоего́, Христа́ Бо́га на́шего, // да спасе́т ду́ши на́ша.
тропарь гл.8
Тебе и стену и пристанище имамы, / и Молитвенницу благоприятну к Богу. / Егоже родила еси, Богородице Безневестная, верных спасение.
Слава
Со святыми......
и ныне
кондак, глас 6
Предста́тельство христиа́н непосты́дное,/ хода́тайство ко Творцу́ непрело́жное,/ не пре́зри гре́шных моле́ний гла́сы,/ но предвари́, я́ко Блага́я/ на по́мощь нас, ве́рно зову́щих Ти,/ ускори́ на моли́тву и потщи́ся на умоле́ние, // предста́тельствующи при́сно, Богоро́дице, чту́щих Тя.
Проки́мен заупоко́йный, глас 6:
Ду́ши их во благи́х водворя́тся.
Прича́стен заупоко́йный:
Блаже́ни, я́же избра́л, и прия́л еси́ Го́споди, и па́мять их в род и род.
Аллилу́ия (Три́жды.)
Вме́сто «Ви́дехом Свет И́стинный...»:
Тропа́рь, глас 8:
Глубино́ю му́дрости человеколю́бно вся стро́яй,/ и поле́зное всем подава́яй,/ еди́не Соде́телю, упоко́й Го́споди, ду́ши раб Твои́х:/ на Тя бо упова́ние возложи́ша,// Творца́ и Зижди́теля и Бо́га на́шего.
Тропари Троицы
Тропа́рь Пятидеся́тницы, глас 8:
Благослове́н еси́, Христе́ Бо́же наш,/ И́же прему́дры ловцы́ явле́й,/ низпосла́в им Ду́ха Свята́го,/ и те́ми уловле́й вселе́нную,// Человеколю́бче, сла́ва Тебе́.
тропарь, глас 4:
Всеблага́я и преми́лостивая Засту́пнице ро́да христиа́нскаго,/ Пречи́стая Де́во Богоро́дице,/ припа́дающе пред святы́м и чудотво́рным Твои́м о́бразом,/ и́мже от лю́таго смерто́носия град Шу́ю дре́вле изба́вила еси́,/ уми́льно взыва́ем Ти:/ не преста́й под кро́вом Своея́ бла́гости/ сохраня́ти от бед и обстоя́ний град Твой/ и вся гра́ды и ве́си страны́ Росси́йския/ и моли́ти Сы́на Твоего́, Христа́ Бо́га на́шего, // да спасе́т ду́ши на́ши
Конда́к Пятидеся́тницы, глaс 8:
Егда снизшед языки слия,/ разделяше языки Вышний,/ егда же огненныя языки раздаяше,/ в соединение вся призва// и согласно славим Всесвятаго Духа.
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу и ныне и присно и во веки веков. Аминь.
кондак, глас 6:
Предста́тельство христиа́н непосты́дное,/ хода́тайство ко Творцу́ непрело́жное,/ не пре́зри гре́шных моле́ний гла́сы,/ но предвари́, я́ко Блага́я/ на по́мощь нас, ве́рно зову́щих Ти,/ ускори́ на моли́тву и потщи́ся на умоле́ние, // предста́тельствующи при́сно, Богоро́дице, чту́щих Тя.
Вме́сто Трисвято́го:
Ели́цы во Христа́ крести́стеся,/ во Христа́ облеко́стеся,// аллилу́иа. (Три́жды)
Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху и ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.
Во Христа́ облеко́стеся,// аллилу́иа.
Ели́цы во Христа́ крести́стеся,/ во Христа́ облеко́стеся,// аллилу́иа.
Проки́мен, глас 8:
Во всю зе́млю изы́де веща́ние их,/ и в концы́ вселе́нныя глаго́лы их.
Задосто́йник (Вме́сто «Досто́йно…»):
Апо́столи, соше́ствие Уте́шителя зря́ще, удиви́шася,/ ка́ко в ви́де о́гненных язы́к яви́ся Дух Святы́й.
Ирмо́с Пятидеся́тницы, глас 4:
Ра́дуйся, Цари́це,/ матероде́вственная сла́во,/ вся́ка бо удобообраща́тельная/ благоглаго́ливая уста́ вити́йствовати не мо́гут,/ Тебе́ пе́ти досто́йно,/ изумева́ет же ум всяк Твое́ Рождество́ разуме́ти.// Те́мже Тя согла́сно сла́вим.
Прича́стен Пятидеся́тницы:
Дух Твой Благи́й наста́вит мя на зе́млю пра́ву.
Аллилу́ия, аллилу́ия, аллилу́ия.
понедельник, 10 июня 2019 г.
Праздничная служба в Вознесенском Храме
6 июня Православная Церковь отмечает праздник Вознесения Господня. В этот день слушатели школы православной грамотности «Жить по Евангелию», созданной на базе Шуйского центра социального обслуживания, посетили Вознесенский храм.
Божественную литургию на престольный праздник совершил Епископ Шуйский и Тейсковский Матфей. Его Преосвященству сослужил наместник Николо-Шартомского мужского монастыря архимандрит Филипп (Понамарчук), настоятель Вознесенского храма игумен Евстафий, иеромонах Лука (Горте), директор детского православного приюта в д. Клещевка иеромонах Спиридон (Дуткович). Слушатели школы были восхищены красотой службы и архитектурой возрождающегося храма. Пение детского церковного хора мальчиков из православного приюта при Николо-Шартомском мужском монастыре вызвало восторженные отзывы в душах молящихся. Желающие причастились Святых Христовых Тайн.
Слушатели школы посетили могилы своих близких на местном Заречном кладбище.
пятница, 7 июня 2019 г.
Паломническая поездка в село Большие Дорки

Матушка Елизавета, которая руководит данным сестринским подворьем Николо-Шартомского монастыря, рассказала ветеранам об истории летней (каменной) церкви и вновь построенной зимней (деревянной) в честь Николая Чудотворца. Большое внимание в своем рассказе матушка уделила житию священномученика Иоанна Прудентова, который в начале 20 века являлся настоятелем храма, успешно руководил церковно-приходской школой, построил квартиры для учителей и общежитие для учащихся из дальних сёл. Отцом Иоаном в храме был создан один из лучших церковных хоров, не уступавший церковным хорам в Шуе и Палехе. Отец Иоанн Прудентов выступал с антисоветской агитацией и призывал односельчан не отдавать церковные ценности Советам, за что и был не раз арестован.

воскресенье, 2 июня 2019 г.
На этой неделе будут большие православные праздники

3 июня - день празднования Владимирской иконы Божией Матери,
3 июня - день памяти равноапостольных царя Константина Великого и матери его, святой царицы Елены,
Все материалы, как обычно, подготовила руководитель Воскресной школы при храме - Бетенькова Надежда Михайловна.
3 июня прихожане поедут во главе с отцом Василием в деревню Дорки на службу в местный храм. Отъезд от Преображенского храме в 7-15 (предварительно записаться)
3 июня прихожане поедут во главе с отцом Василием в деревню Дорки на службу в местный храм. Отъезд от Преображенского храме в 7-15 (предварительно записаться)
Подписаться на:
Сообщения (Atom)